Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

U BEOGRADU ODRŽAN POSLEDNJI SASTANAK RG ZA IZRADU REGIONALNE KANCELARIJE ZA SARADNJU MLADIH ZAPADNOG BALKANA

rg-beograd-konf

Tokom poslednjeg sastanka, predstavnici vlada i nevladinih organizacija šest država u regionu radili su na finalizaciji dokumenata koji će uz prijedlog Sporazuma o osnivanju ove međunarodne organizacije proslijediti vladama država u regionu od kojih su dobili mandat za svoj rad.

Radna grupa radila je na pripremi dokumenata koja će definisati misiju, viziju, aktivnosti ove buduće organizacije kao i način finansiranja. Mandat RG za izradu Rrgionalne kancelarije se završava 01. marta kada će sva dokumenta biti finalizovana. Nakom 01. marta očekuje se nastavak međusobne koordinacije i komunikacije vlada u pravcu finalnog dogovora, te zvaničnog potpisiva na narednoj Konferenciji o Zapadnom Balkanu koja će se ove godine održati u Parizu.Tokom trodnevnog rada radne grupe, organizovan je i niz info sesija i sastanaka na kojima su ključne zainteresovane grupe a i šira javnost informisane o samom procesu i onome šta se očekuje do kraja ove i početka 2017. godine.

Tokom sastanka organizovan je i panel “Inicijative za mlade Zapadnog Balkana” od strane ambasada Francuske i Njemačke uz podršku Gete instituta na kojem je kao panelista koordinator programa GA i član RG Edin Koljenović predstavio dosadašnji proces kao i izazove u osnaživanju mobilnosti i regionalne saradnje mladih.

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

viber_image_2024-02-28_14-54-33-035
Novinarski životni vijek u sjenci rizika
Cover
Završeno predavanje studentima o suđenju u razumnom roku
gamn
Dvije godine rata u Ukrajini
Zajedno do zaposlenja
Konkurs za poslodavce. ZAJEDNO ZA ZAPOSLENJE: OBUKE I PARTNERSTVA
gamn
Nasilje među mladima i maloljetnicima problem za koji se mora donijeti dugoročno rješenje

Pretraga