Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

DJECA IZ KAMPA KONIK UČESTVOVALA U OBILJEŽAVANJU DANA INKLUZIJE U PODGORICI

U utorak, 11. oktobra, smo zajedno sa djecom romske i egipćanske populacije iz Kampa Konik učestvovali u proslavi Dana inkluzije u Podgorici, u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Savjeta Evrope ROMACTED II, na čijoj je implementaciji u Kampu Konik Građanska alijansa organizacija za podršku.

Naime, pod pokroviteljstvom zajedničkog projekta Evropske unije i Savjeta Evrope „Kvalitetno obrazovanje za sve“ u multimedijalnoj sali Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra obilježen je Dan inkluzije. Događaj je organizovan u partnerstvu sa zajedničkim programom Evropske unije i Savjeta Evrope „Promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanje Roma na lokalnom nivou (ROMACTED II)”.

Proslavu je upotpunio sajam na kojem su učestvovali učenici iz 40 crnogorskih škola. Kroz izložbu radova, rukotvorina, publikacija, performanse i sportske aktivnosti djeca su predstavila školu i dočarala kako njeguju inkluzivnu i demokratsku kulturu u svakodnevnom životu. U takmičenju „Igraj i osvoji za inkluziju“ takmičarski timovi su pokazali najbolje znanje u zabavnim kvizovima i igrama, ali i osvojili vrijedne nagrade.

U događaju su učestvovala i djeca iz romske i egipćanske zajednice iz Kampa Konik. Oni su se takmičili u timskim igrama sa svojim vršnjacima, i kroz likovne i literarne radove predstavili svoju viziju inkluzije. U pripremi za ovaj dan, Građanska alijansa je organizovala radionicu u petak, 7. oktobra, na kojoj je sa djecom razgovarano o inkluziji, a to je bila prilika i da se druže, ali i da iskažu svoja viđenja i razmišljanja na ovu važnu temu.

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Reforma sudstva
Izvještaj Sudskog savjeta jasan indikator za neophodnost reformi

Pretraga