Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

EKIPE IZ BERANA, NIKŠIĆA I KOLAŠINA OSVOJILE STUDIJSKO PUTOVANJE U BERLIN

Podsjećamo da je „Potraga za ljudskim pravima” jedna od aktivnosti koja se realizuje u znak obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, u organizaciji Građanske alijanse i Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, u saradnji sa institucijom Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, Vladom Crne Gore i EU Info Centrom.

Postavljeni zadatak najbrže je savladao tim iz JU Gimnazija Panto Mališić iz Berana, u sastavu: mentorka Zlatica Obradović i učenici/ce: Bubanja Balša, Cimbaljević Danilo i Lutovac Marica.

Kontrolne tačke su najvišim ocjenama kao tim koji je najbolje sarađivao ocijenili tim iz Srednje mješovite škole ” Braća Selić” iz Kolašina, u sastavu: mentorka Zorana Vlahović i učenice: Jana Rakočević, Neda Miletić i Mia Drašković.

U Berlin kao najaktivniji tim, po ocjenama predstavnika/ca organizacija i institucija, putuje ekipa iz Prve srednje stručne škole iz Nikšića u sastavu: mentorka Veselinka Peković i učenici/ce: Miličić Nikola, Rajković Nikolina i Stojanovski Tamara.

U potragu za ljudskim pravima dalo se 26 timova iz 20 crnogorskih gradova. Da je važno učestvovati a ne pobijediti u petak su dokazali učenici/e i njihovi nastavnici/e, pedagozi/gogice i drugi iz sledećih škola: Gimnazija sa Cetinja, Srednja Građevinsko-Geodetska škola „Inž. Marko Radević“ iz Podgorice, Ekonomska ugostiteljska škola iz Bara, Srednja mješovita škola „17. decembar“ sa Žabljaka, JU Gimnazija ,,Petar I Petrović Njegoš“ iz Danilovgrada, Gimnazija „Slobodan Škerović“ iz Podgorice, Srednja škola „Danilo Kiš“ iz Budve, Gimnazija “25.maj”iz Tuzi, JU SMŠ “Bećo Bašić” iz Plava, Gimnazija “Tanasije Pejatović” iz Pljevalja, Gimnazija “Miloje Dobrasinović” iz Bijelog Polja, Gimnazija “Niko Rolović”iz Bara, JU SMŠ “Mladost”iz Tivta, Gimnazija “30. Septembar” iz Rožaja, Prva srednja stručna škola iz Nikšića, Srednja Ekonomsko-ugostiteljska škola iz Nikšića, Srednja stručna škola sa Cetinja, Srednja mješovita škola iz Andrijevice, JU Srednja mješovita škola “Ivan Goran Kovačić” iz Herceg Novog, JU Gimnazija “Panto Mališić” iz Berana, Srednja mješovita škola “Vuksan Djukic” iz Mojkovca, Gimnazija Kotor, Srednja mješovita škola iz Petnjice, Srednja mješovita škola “Braca Selic” iz Kolašina, Srednja stručna škola “Spasoje Raspopović” iz Podgorice, JU Srednja stručna škola iz Pljevalja.

Znanje i iskustvo iz oblasti kojima se bave, juče su pružili predstavnici/e organizacija i institucija koje su bile kontrolne tačke u takmičenju: Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, Ombudsman Crne Gore, Zlatni savjetnici – Institucija Zaštitnika ljudskih prava, Ministarstvo vanjskih poslova – Generalni direktorat za multilateralne poslove, Savjet Evrope, NVO Phiren Amenca, Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP), Savez slijepih, Tim UN-a u zemlji, Prošlogodišnji pobjednici takmičenja, Unija slobodnih sindikata Crne Gore, Fakultet političkih nauka UCG – studijski program: Medijske studije i novinarstvo, Centar za ženska prava i Udruženje Roditelji.

Tabelu sa kompletnim ocjenama ekipa koje su se takmičile možete pogledati OVDJE.

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Smart
Projekat "Korak po Korak" za Jačanje Regionalne Saradnje i Borbu protiv Krijumčarenja Migranata na Zapadnom Balkanu
Jelena Ristovic, Gradjanska alijansa
Romi simbol diskriminacije, brak sa pripadnicima te zajednice neprihvatljiv za 54 odsto građana/ki
GA YIHR
U znak sjećanja na žrtve ratnog zločina Deportacije
Milan Radovic
Crnogorski zvaničnici odluke o rezoluciji o Srebrenici treba da donose vođeni isključivo interesima naše zemlje
pogled-naprijed-korica-mne-(17x20) (1)
Objavljena publikacija: „18 godina nezavisnosti – pogled naprijed. Putokaz ka EU napretku“

Pretraga