Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

FILMOM PROTIV MRŽNJE PREMA RAZLIČITOSTIMA I DRUGIMA

movie-against-hate

Film se bavi pitanjem ksenofobije (mržnje prema različitostima i drugima) a na njemu su radili omladinski radnici i lideri tokom treninga u Prčanju između 19. i 30. avgusta. Mladi iz sedam zemalja Evrope, koji dolaze iz različitih nacionalnih grupa su zajedničkim snagama uradili kratki igrani film kako bi pokazali da mladi imaju rješenje, ali i ideju za „Balkan bez mržnje”.

Film „SIGEMBR” je proizvod višemjesečnog rada organizacija: Asocijacije GEYC, Centra za omladinski razvoj – PRONI, Identities-a, Green spirit-a, Seiklejate Vennaskond-a, IdejNet-a i NVO „35mm”. Takođe predstavlja završnicu treninga na kome je učestvovalo 30 predstavnika iz sedam različitih zemalja u okviru projekta „Balkan bez mržnje”, koji se realizuje u okviru Programa Erasmus +.

Ovim projektom želi se: podići znanje mladih o istoriji Balkana i Evrope; podstaći razumijevanje mladih o multikulturalnim pojmovima; doprinijeti boljem razumijevanju mladih o potrebama drugih nacionalnosti u njihovim zemljama; poboljšati vještine mladih ljudi u nenasilnoj komunikaciji, kritičkom razmišljanju, foto i video produkciji i tako dalje.

https://www.youtube.com/watch?v=iN14-6bIGZI

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Kaludjerski laz
Na godišnjicu ratnog zločina Kaluđerski laz, Građanska alijansa formira Mrežu aktivista koji se bave ratnim zločinima počinjenim u Crnoj Gori
Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse

Pretraga