Enter your keyword

Grupa mladih srednjoškolaca u koordinaciji Građanske alijanse realizuje projekat „Mladi aktivni građani“ u Podgorici, Danilovgradu i Cetinju uz podršku Ministarstva sporta i mladih. Cilj projekta je aktiviranje mladih da identifikuju i rješavaju probleme u svojoj okolini koji se tiču zaštite životne sredine, saobraćaja i potrošačkih prava.

Nedjelja aktivizma će se organizovati u periodu od 6. do 12. maja i tada će mladi za svoje inicijative i rješenja dobijati poene, a najaktivniji će dobiti i nagrade u vidu putovanja na kampove i omladinske razmjene u zemlji i regionu. Takođe, ideja je da mladi i nakon ove projektne aktivnosti ostanu angažovani građani i dalje proaktivno ukazuju na probleme i žele da budu dio rješenja. Projekat će na taj način ukazati mladima da mogu da koriste digitalne alate i društvene mreže na kojima su prisutni i u svrhe mjenjanja svog okruženja na bolje.

U toku su informative aktivnosti u srednjim školama u ova tri grada, kao i online. Srednjoškolci se već mogu registrovati za učešće u MAG – nedjelji aktivizma na www.slikajaktiviraj.me