Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

NAJAVA KONFERENCIJE “REGIONALNA KANCELARIJA ZA SARADNJU MLADIH – IZAZOVI USPOSTAVLJANJA”

Konferencija će biti organizovana 20. juna u hotelu Podgorica sa početkom u 10h, a program će uz direktoricu Inicijative mladih za ljudska prava otvoriti predsjednik Skupštine Crna Gore, Darko Pajović.

Kao panelisti učesnicima će se obratiti ambasadorka Njemačke Elizabet Gudrun Štajnaker, ambasadorka Francuske Veronik Brumo koje će govoriti o značaju regionalne saradnje iz perspektive Francusko-njemačke kancelarije za saradnju mladih. Pored ekselencija na panelima će govoriti i predstavnici Delegacije EU u Crnoj Gori, Direktorata za mlade i sport kao i eksperti iz regiona koji su učestvovali u procesu izrade ove buduće međunarodne organizacije. Na poslednjem panelu govoriće lideri podmladaka političkih partija i dati svoje viđenje ovog procesa kao Ii njegovog značaja za Crnu Goru i region.

Ova aktivnost realizuje se u okviru projekta podržanog od strane Evropske komisije “Regionalni programi za razmjenu mladih Zapadnog Balkana” koji sprovodi pet kancelarija Mreže Inicijative mladih za ljudska prava (Beograd, Sarajevo, Zagreb, Priština i Podgorica) u 5 država regiona.

Kroz ovaj projekat, Mreža YIHR želi da doprinese uspostavljanju snažnijeg javnog dijaloga na temu uspostavljanja Regionalne kancelarije za saradnju mladih, kao posebnog procesa koji se dešava u okviru Berlinskog procesa, a svoj epilog će imati zvaničim potpisivanjem međunarodnog sporazuma o uspostavljanju ove buduće regionalne organizacije koju će osnovati šest država (BiH, Srbija, Makedonija, Crna Gora, Kosovo i Albanija).

U prilogu Vam dostavljam agendu.

S poštovanjem,

Edin Koljenović
Koordinator programa

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Smart
Projekat "Korak po Korak" za Jačanje Regionalne Saradnje i Borbu protiv Krijumčarenja Migranata na Zapadnom Balkanu
Jelena Ristovic, Gradjanska alijansa
Romi simbol diskriminacije, brak sa pripadnicima te zajednice neprihvatljiv za 54 odsto građana/ki
GA YIHR
U znak sjećanja na žrtve ratnog zločina Deportacije
Milan Radovic
Crnogorski zvaničnici odluke o rezoluciji o Srebrenici treba da donose vođeni isključivo interesima naše zemlje
pogled-naprijed-korica-mne-(17x20) (1)
Objavljena publikacija: „18 godina nezavisnosti – pogled naprijed. Putokaz ka EU napretku“

Pretraga