Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

PISMO NAMJERE

Građanska alijansa će objavljivati nedjeljni izvještaj koji će sadržati informacije o monitoringu medija, tačnije monitoringu izvještavanja četiri štampana medija i centralnih informativnih emisija pet TV kuća, u toku trajanja izborne kampanje. Kroz monitoring posebna pažnja će biti posvećena tome koliko balansirano mediji izvještavaju o izbornoj kampanji i govoru mržnje na predizbornim skupovima, kao i pravu na slobodu javnog okupljanja. Kroz nedjeljni izvještaj pratiće se aktivnosti i ostalih nevladinih organizacija koje će pratiti predizborni proces kao i informacije od važnosti za sve građane koji imaju pravo glasa.

Kroz osmišljeni sajt web glasač, građani će imati priliku, odgovarajući na postavljena pitanja, da identifikuju političku partiju koja kroz svoj program baštini vrijednosti i stavove koji su najbliži njihovim. Nakon održavanja parlamentarnih izbora 2016. objavićemo finalni izvještaj koji će biti svojevrsna analiza svih gore navedenih aktivnosti, ali koji će ujedno identifikovati eventualne manjkavosti predizborne kampanje.

Nadamo se da ćete imati interesovanja za naše planirane aktivnosti. Stoga Vas pozivamo da učestvujete u njima, kako bismo zajedno doprinijeli kreiranju demokratskijeg ambijenta za održavanje izbora u Crnoj Gori.

S poštovanjem,

Koordinator/ke programa u GA

Edin Koljenović, [email protected]
Sanja Rašović, [email protected]
Kristina Ćetković, [email protected]

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Kaludjerski laz
Na godišnjicu ratnog zločina Kaluđerski laz, Građanska alijansa formira Mrežu aktivista koji se bave ratnim zločinima počinjenim u Crnoj Gori
Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse

Pretraga