Enter your keyword

Građanska alijansa će objavljivati nedjeljni izvještaj koji će sadržati informacije o monitoringu medija, tačnije monitoringu izvještavanja četiri štampana medija i centralnih informativnih emisija pet TV kuća, u toku trajanja izborne kampanje. Kroz monitoring posebna pažnja će biti posvećena tome koliko balansirano mediji izvještavaju o izbornoj kampanji i govoru mržnje na predizbornim skupovima, kao i pravu na slobodu javnog okupljanja. Kroz nedjeljni izvještaj pratiće se aktivnosti i ostalih nevladinih organizacija koje će pratiti predizborni proces kao i informacije od važnosti za sve građane koji imaju pravo glasa.

Kroz osmišljeni sajt web glasač, građani će imati priliku, odgovarajući na postavljena pitanja, da identifikuju političku partiju koja kroz svoj program baštini vrijednosti i stavove koji su najbliži njihovim. Nakon održavanja parlamentarnih izbora 2016. objavićemo finalni izvještaj koji će biti svojevrsna analiza svih gore navedenih aktivnosti, ali koji će ujedno identifikovati eventualne manjkavosti predizborne kampanje.

Nadamo se da ćete imati interesovanja za naše planirane aktivnosti. Stoga Vas pozivamo da učestvujete u njima, kako bismo zajedno doprinijeli kreiranju demokratskijeg ambijenta za održavanje izbora u Crnoj Gori.

S poštovanjem,

Koordinator/ke programa u GA

Edin Koljenović, edin@gamn.org
Sanja Rašović, sanja@gamn.org
Kristina Ćetković, kristina.cetkovic@gmail.com