Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

ODRŽAVANJE SAMITA MLADIH U SARAJEVU I GENERALNE SKUPŠTINE MREŽE PODMLADAKA POLITIČKIH PARTIJA

Mreža podmladaka političkih partija formirana je 14. aprila na Osnivačkoj skupštini koja je održana u Zagrebu 2014. godine. Mreža podmladaka političkih partija (Political Youth Network- PYN) je prva mreža ovoga tipa koja povezuje podmlatke političkih partija iz regiona (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora, Srbija i Kosovo), koja nije bazirana na ideološko-programskim osnovama već sistemu vrijednosti za koji sve političke partije, bez obzira na ideologiju i političku pozadinu, moraju da se zalažu – poput univerzalnih demokratskih vrijednosti i poštovanja ljudskih prava. Skupština Mreže podmladaka političkih partija okupiće ove godine u Sarajevu više od 30 stranačkih organizacija mladih iz regiona gdje će se raspravljati o budućim pravcima djelovanja Mreže i planirati naredne aktivnosti, dok će poseban dio biti posvećen pristupanju novih članica Mreži.

Nakon Generalne skupštine Mreže stranačkih organizacija mladih 14. oktobra u 20h otpočeće zvanično i Sarajevo Samit mladih, svečanim otvaranjem u Skupštini grada Sarajeva. Ovogodišnji Sarajevo Samit mladih okupiće više od 150 učesnika iz cijelog svijeta a koncipiran je da kroz tri nivoa panela (globalni, region i Bosna i Hercegovina) pokrije najbitnije aktuelne teme, te okupi mlade kako bi razmijenili mišljenja i stavove i upoznali jedni druge.

Jedna od najbitnijih tema ovogodišnjeg samita biće regionalna saradnja mladih, potreba za uspostavljanjem Regionalne kancelarije za saradnju mladih na Zapadnom Balkanu. a posebno u svjetlu Berlinskog procesa u okviru kojeg su vlade zemalja Zapadnog Balkana potpisale Deklaraciju o uspostaljanju Regionalne kancelarije za mlade.

Inicijativa mladih za ljudska prava u Crnoj Gori je članica i osnivač nevladine organizacije Građanska alijansa.

Edin Koljenović
Koordinator programa

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

viber_image_2024-02-28_14-54-33-035
Novinarski životni vijek u sjenci rizika
Cover
Završeno predavanje studentima o suđenju u razumnom roku
gamn
Dvije godine rata u Ukrajini
Zajedno do zaposlenja
Konkurs za poslodavce. ZAJEDNO ZA ZAPOSLENJE: OBUKE I PARTNERSTVA
gamn
Nasilje među mladima i maloljetnicima problem za koji se mora donijeti dugoročno rješenje

Pretraga