Enter your keyword

Zahvalni smo na prihvatanju inicijative i čestitamo na hrabrosti, jer se izgleda tako zove sve što je otklon od onoga što je većinska i zvanična Crna Gora nečasno radila devedesetih i čega ste u kontinuitetu dio od 1993. godine i Vi, pa je i ovo na neki način i čudan put pročišćenja za vaše najbliže saradnike u stranci.

Kao organizacija koja se trudi da objektivno i nepristrasno sagledava stvari, nebrojeno puta ste bili meta naših kritika zbog Vaših skandaloznih masovnih pomilovanja, sporne ustavnosti Vašeg trećeg mandata, nekonsultovanja nevladinih organizacija pri predlaganju Ombudsmana i generalno lošoj komunikaciji sa civilnim sektorom. Tome možemo dodati i obavljanje partijskih funkcija za vrijeme mandata i brojnim drugim primjerima – ali sada je trenutak da vas javno pohvalimo jer činite pravi i pravičan potez. Svaka čast, hvala Vam što ste nas uvažili i samo tako nastavite!

Podsjećamo na rečeno u Inicijativi koja vam je podnesena 7. marta 2016., da je crnogorski admiral časno i svjesno životom platio odluku da ne učestvuje u nečasnoj agresiji na Pulu i Istru u danima kada je euforija “konačnog obračuna sa ustaškim bojovnicima” bila dominantan sentiment u Crnoj Gori, onda kada je “Rat za mir” bio razglednica crnogorske države i vasih partijskih drugova.

Stoga smo uvjereni da će ovim ordenom, čin admirala Barovića biti još jedan svjetionik kako svi mi treba da se ponašamo u najtežim trenucima i izazovima.

Još jednom snažno podržavamo i pohvaljujemo Vašu odluku uz napomenu da nikad nije kasno za pokajanje u bilo kom obliku došlo i gdje god bilo usmjereno.

Srdačno vas pozdravljamo,

Građanska alijansa
Generalni sekretar, Darko Ivanović