Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse

Počinje još jedan forum XXI generacije Škole političkih studija koji će se održati od 5. do 7. aprila 2024. u hotelu Otrant u Ulcinju.

Tema foruma je: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse.

Forum će otvoriti Fatmir Gjeka, ministar ljudskih i manjinskih prava, Predrag Zenović, glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom, Siniša Bjeković, zaštitnik ljudskih prava i sloboda i Ardijan Mavriq, predsjednik Skupštine opštine Ulcinj, uz moderiranje Amine Murić ispred Građanske alijanse.

Ovaj forum pokriće teme evropskih integracija i kakve su nam šanse i izazovi. Uz to, relevantni predavači će govoriti i o pitanju policijske torture, međunarodnim standardima u kontekstu policijskog pritvaranja i zadržavanja, postupku lišenja slobode i prava privedenih lica u kontekstu prevencije torture, te o primjerima borbe protiv torture u praksi.

Očekujemo kvalitetne sesije i razmjene mišljenja, te da ćemo doći do značajanih zaključaka važnih za temu EU integracija i izazova vezanih za policijsku torturu.

Forum se organizuje u okviru projekta “Bez nekažnjivosti za povredu i kršenje ljudskih prava u Crnoj Gori”, koji Građanska alijansa sprovodi uz podršku Evropske unije i kofinansiranje Ministarstva javne uprave.

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Kaludjerski laz
Na godišnjicu ratnog zločina Kaluđerski laz, Građanska alijansa formira Mrežu aktivista koji se bave ratnim zločinima počinjenim u Crnoj Gori
Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse

Pretraga