Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI GA-SUDSKI SAVJET CRNE GORE

Programski direktor Građanske alijanse Milan Radović i Predsjednica Sudskog savjeta Vesna Simović – Zvicer, potpisali su danas Memorandum o saradnji između Sudskog savjeta i Građanske alijanse, kojim se uređuje saradnja u cilju povećanja transparentnosti i odgovornosti sudstva u Crnoj Gori.

Svrha Memoranduma je da se aktivnim pristupom obje strane doprinese povećanju povjerenja ukupne javnosti u rad Sudskog savjeta ali i unapređenju saradnje između sudskog sistema i nevladinog sektora u Crnoj Gori.

“Sve ono što znači povećanje nivoa profesionalizma, efikasnosti i integriteta sudija, što znači kreiranje instrumenata između organizacija civilnog društva i pravosudnih organa biće od izuzetne obostrane koristi i vodiće snaženju nezavisnosti, nepristrasnosti i odgovornosti sudstva, što je temelj vladavine prava i evropskih vrijednosti kojima Crna Gora teži i što s pravom očekuju njeni građani.” navela je predsjednica Simović-Zvicer.
Milan Radović je ukazao na važnost uredne, redovne i kontruktivne komunikacije Sudskog savjeta i nevladinog sektora.

Memorandum će između ostalog doprinijeti efikasnijem sprovođenju aktivnosti projekta “Bez nekažnjivosti za povredu i kršenje ljudskih prava u Crnoj Gori”, finansiranog od strane Evropske delegacije u Crnoj Gori.

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Kaludjerski laz
Na godišnjicu ratnog zločina Kaluđerski laz, Građanska alijansa formira Mrežu aktivista koji se bave ratnim zločinima počinjenim u Crnoj Gori
Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse

Pretraga