Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

POTPISAN SPORAZUM O OSNIVANJU ŽENSKOG ODBORNIČKOG KLUBA SKUPŠTINE OPŠTINE BIJELO POLJE

Predstavnici Građanske alijanse, Milan Radović i Pavle Ćupić su danas prisustvovali sastanku koji je organizovan povodom svečanog potpisivanja Sporazuma o osnivanju Ženskog odborničkog kluba Skupštine opštine Bijelo Polje. Potpisivanje sporazuma je iniciran kroz aktivnost Građanske alijanse koja se odnosi na saradnju sa odbornicama iz Skupštine opštine Bijelo Polje, odnosno, realizaciju projekta “Platforma za ostvarivanje rodne ravnopravnosti” uz podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.
Pored predstavnika Građanske alijanse, sastanku su prisustvovali predsjednica i članovi Savjeta za rodnu ravnopravnost Skupštine opštine Bijelo Polje, predsjednice foruma, odnosno ženske alijanse partija koje participiraju u Skupštini opštine, predstavnici nevladinih organizacija koje se bave ženskim pravima u Opštini Bijelo Polje, rukovodioci organa lokalne uprave i predstavnici Kancelarie za rodnu ravnopravnost Opštine Bijelo Polje.

Prisutnima su se obratili predsjednik Skupštine opštine Ernad Suljević, predsjednik Opštine Petar Smolović, kopredsjednica Ženskog kluba Skupštine Crne Gore i predsjednica kluba odbornika u Skupštini opštine Bijelo Polje Vesna Pavićević, Članica Ženskog kluba poslanica Crne Gore i odbornica Suada Zoronjić i predsjednica Savjeta za rodnu ravnopravnost opštine Bijelo Polje Almasa Rizvanović.

Ispred Građanske alijanse obratio se programski direktor GA Milan Radović pohvalivši saradnju sa Opštinom Bijelo Polje i ističući značaj formiranja jednog ovakvog neformalnog kluba u Skupštini opštine Bijelo Polje. Istaknut je značaj ovakvog tijela koji će raditi na afirmaciji rodne ravnopravnosti i boljeg položaja žena u društvu. Predviđeno je formiranje ovakvih klubova i u opštinama Tuzi i Ulcinj. Odbornice iz Ulcinja su iskazale želju da djeluju u ovom pravcu, te se uskoro očekuje formiranje jednog ovakvog kluba u Skupštini Opštine Ulcinj.

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

logo-GA-2017
Nakon pozitivnog IBARA Crna Gora na prekretnici: Konkretni rezultati ili neizvjesna budućnost
Smart
Projekat "Korak po Korak" za Jačanje Regionalne Saradnje i Borbu protiv Krijumčarenja Migranata na Zapadnom Balkanu
Jelena Ristovic, Gradjanska alijansa
Romi simbol diskriminacije, brak sa pripadnicima te zajednice neprihvatljiv za 54 odsto građana/ki
GA YIHR
U znak sjećanja na žrtve ratnog zločina Deportacije
Milan Radovic
Crnogorski zvaničnici odluke o rezoluciji o Srebrenici treba da donose vođeni isključivo interesima naše zemlje

Pretraga