Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

POZIV ZA ŠKOLU TRANZICIONE PRAVDE

Građanska alijansa (GA) otvara poziv za polaznike Škole tranzicione pravde!

Pozivamo studente prava, političkih nauka, evropskih studija, sociologije, istorije, NVO aktiviste, mlade novinare, te predstavnike foruma mladih političkih partija da se prijave za Školu tranzicione pravde koju GA realizuje u saradnji sa Švajcarskom ambasadom u Srbiji.

Program škole će uključivati koncept tranzicione pravde, informisanje o sudski utvrđenim činjenicama o ratnim zločinima počinjenim na teritoriji bivše Jugoslavije tokom 1990-ih godina, sa naročitim osvrtom na vođenje sudskih postupaka u Crnoj Gori, mehanizme vansudskog utvrđivanja činjenica, prava žrtava na reparacije, inicijative za komemoracije i obilaske mjesta stradanja, primjene političkih teorija, istorijski narativi, proces suočavanja sa prošlošću, kao i pomirenje u Crnoj Gori i regionu.

Predavači u školi će biti univerzitetski profesori prava, predstavnici pravosuđa i Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, predstavnici medija i NVO sektora.

Po završetku škole učesnici će dobiti stručnu pomoć u pisanju istraživačkih radova na temu suočavanja sa prošlošću u Crnoj Gori koji će biti javno objavljeni.

Maksimalan broj učesnika koji će biti prihvaćeni je 15.

Program će se realizovati u formi seminara u periodu od septembra do decembra 2022.

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave do 15. septembra 2022. godine slanjem biografije i kratkog motivacionog pisma na mejl adresu [email protected].

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Reforma sudstva
Izvještaj Sudskog savjeta jasan indikator za neophodnost reformi

Pretraga