Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

RADIONICA IZ PRVE POMOĆI U KAMPU KONIK

U Društvenom centru u Kampu Konik danas smo organizovali radionicu prve pomoći za predstavnike stambenih zgrada, koju je održao instruktor prve pomoći Crvenog krsta Crne Gore. Obuka je organizovana u sklopu zajedničkog programa Evropske unije i Savjeta Evrope ROMACTED, na čijoj smo implementaciji u Kampu Konik organizacija za podršku, a u saradnji sa Glavnim gradom – Kancelarijom za Rome i Egipćane, koji su naši partneri u ROMACTED programu.

Kako su naše aktivnosti u Kampu Konik usmjerene na rad sa romskom i egipćanskom zajednicom i saradnju sa nadležnim institucijama, kako bi održavanje stambenih objekata i ukupni uslovi života bili bolji i kvalitetniji, tako je jedan od segmenata djelovanja vezan za sigurnost. Zato su stečena znanja i vještine iz oblasti prve pomoći veoma značajne, jer su učesnici radionice dobili informacije kako da reaguju u situacijama koje se mogu desiti u svakodnevnom životu kada je potrebno da pruže pomoć, a nekad možda i spasu život, članovima svoje porodice i komšijama. Neke od tema su bile: reagovanje u slučaju gubitka svijesti, pružanje kardio-pulmunalne reanimacije, opekotine, krvarenja, ujed zmije, udar struje i slično. Radionica je bila veoma zanimljiva i interaktivna, a oni najzainteresovaniji će imati priliku da pohađaju obuku na ovu temu u septembru.

Zahvaljujemo se Crvenom krstu Crne Gore i koordinatoru Igoru Jokanoviću na lijepoj saradnji.

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Kaludjerski laz
Na godišnjicu ratnog zločina Kaluđerski laz, Građanska alijansa formira Mrežu aktivista koji se bave ratnim zločinima počinjenim u Crnoj Gori
Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse

Pretraga