Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU NA KONKURS ZA ŠKOLU NOVINARSTVA

Zadovoljstvo nam je da Vas obavijestimo o početku obuke za studente završne godine humanističkih i društvenih fakulteta na crnogorskim univerzitetima, kako bi 15 najperspektivnijih studenata, počev od novembra 2019. godine, a u okviru projekta “Etičko i profesionalno izvještavanje”, koji podržava ambasada SAD u Podgorici, adekvatno pripremili za sve izazove koji nosi njihov budući poziv.

Obuka će trajati 5 mjeseci (2019-2020. godina), tokom kojih će polaznicima obuke iskusni novinari/ke pisanog, radio i TV medija predstavljati kako se pišu različite novinarske forme (vijest, izvještaj, članak, intervju, analiza, komentar) u različitim medijima, kako da razlikuju informacije od dezinformacija, kako da grade priču, istražuju, dokumentuju i formulišu priče, kao i kako da ih predstave javnom mnjenju. Treninzi će se držati jednom nedjeljno. Nakon prve faze, studenti će, u grupama, raditi na istraživačkim pričama koje će biti posebno publikovane i dostupne crnogorskoj javnosti.

Ukoliko želite da učestvujete u ovom programu, molim Vas da popunite prijavni formular koji je u prilogu. Detaljno popunjenu prijavu potrebno je dostaviti nevladinoj fondaciji „Građanska alijansa“ do 08. novembra 2019. godine.

Intervjui sa kandidatima, koji su ušli u uži krug, obaviće se nakon toga datuma, a odabrani kandidati će biti oni koji po procjeni iskusnih novinara najviše odgovaraju idealnom profilu polaznika obuke.

Sa izabranim učesnicima biće potpisan ugovor o učešću u Školi, a oni će pred početak Škole dobiti detaljne infomacije o datumima i programu Škole, kako bi lakše planirali obaveze. Datumi održavanja modula biće usklađeni sa obavezama učesnika na poslu.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na tel: 020 513 687; e-mail: [email protected].

Prijavni paket možete preuzeti OVDJE.

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Reforma sudstva
Izvještaj Sudskog savjeta jasan indikator za neophodnost reformi

Pretraga