Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

RAZGOVOR NA TEMU “KOLIKO DANAS CRNA GORA ŽIVI VRIJEDNOSTI ADMIRALA BAROVIĆA?”

Uoči godišnjice smrti Admirala Vladimira Barovića, Građanska alijansa organizuje razgovor sa ministrom vanjskih poslova Rankom Krivokapićem i državnim tužiocem Vukasom Radonjićem na temu: “Koliko danas Crna Gora živi vrijednosti admirala Barovića?”.

Razgovor će se realizovati u srijedu, 28. septembra u 12:00h u prostorijama Informaciono-dokumentacionog centra, a biće prenošen uživo na našoj Facebook stranici kao i na Youtube kanalu. Povod emisije je 31. godišnjica smrti crnogorskog Admirala Barovića koji je izvršio samoubistvo 29. septembra 1991. godine nakon što je odbio naredbu da bombarduje primorske gradove u Hrvatskoj. U oproštajnom pismu napisao je između ostalog da se odlučio na časnu smrt „jer nije htio da ratuje protiv bratskog hrvatskog naroda“, usprotivivši se tako agresiji JNA protiv Hrvatske koja je za njega predstavljala djelo suprotno crnogorskoj časti jer se „Crnogorci ne mogu boriti i uništavati narod koji im nije ništa skrivio“.

 Želimo da podsjetimo javnost na ovaj herojski čin, ali i da pokrenemo dijalog o procesu suočavanja sa prošlošću u Crnoj Gori i pokušamo da damo odgovor na pitanje gdje smo sada po pitanju procesuiranja ratnih zločina počinjenih tokom 90-ih u Crnoj Gori.

Pozivamo sve zainteresovane medije da isprate događaj uživo ili putem naše Facebook stranice: https://www.facebook.com/GradjanskaalijansaCG  kao i YouTube kanala: https://www.youtube.com/channel/UCNjmxeBI2cyFUfSQ8bQt8UQ

Mjesto i vrijeme: Informaciono-dokumentacioni centar, 28.09. u 12:00h (Studentska 37/a, lamela 8, 81000 Podgorica)

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

viber_image_2024-02-28_14-54-33-035
Novinarski životni vijek u sjenci rizika
Cover
Završeno predavanje studentima o suđenju u razumnom roku
gamn
Dvije godine rata u Ukrajini
Zajedno do zaposlenja
Konkurs za poslodavce. ZAJEDNO ZA ZAPOSLENJE: OBUKE I PARTNERSTVA
gamn
Nasilje među mladima i maloljetnicima problem za koji se mora donijeti dugoročno rješenje

Pretraga