Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

REAGOVANJE NA SAOPŠTENJE DPS-A OBJAVLJENO U MEDIJIMA

Očekujemo od svakog ozbiljnog političkog subjekta, a posebno nekoga sa pozamašnim iskustvom kakva je Demokratska partija socijalista (DPS) da svoja reagovanja zasniva na činjenicama, a ne na pisanju žute štampe. Naime, metodologija praćenja medija je univerzalna za ovaj vid analize medijskog prostora. Apsolutno stojimo iza analize jer je zasnovana na činjenicama, kao takva je i lako provjerljiva i nije podložna kreativnim interpretacijama. Zato ako vam nešto u ovakvoj medijskoj analizi ne odgovara, predlažemo da odgovore potražite u svojoj medijskoj strategiji. Inače je pozitivan ili negativan kontekst medijskih objava teško objektivizovati i zato se rijetko radi, posebno u osjetljivim i kompleksnim političkim situacijama, kakva je nesumnjivo sada u Crnoj Gori, te zato taj segment nije ni obuhvaćen ovom analizom. Takođe, ova analiza medija ima jasne okvire i jasno je da kršenja kodeksa i zakona koje ste pominjali u reagovanju nisu predmet ove analize niti trebaju biti oblast djelovanja NVO, već su pitanja samoregulacije medija, a u ozbiljnim slučajevima trebaju biti predmet sudskih postupaka.

Građanska alijansa – i ime joj govori- ALIJANSA okuplja ljude svih nacija i političkih opredjeljenja, ali profesionalaca. To što neko profesionalno radi za različite subjekte, i to dio koji apsolutno nije politički – već u ovoj konkretnoj situaciji vizuelno-grafičko prezenterski, ne znači da ih podržava bez obzira na to bili oni politički, vjerski ili međunarodni subjekti. Izuzetno je važna profesionalost u svemu što radimo, u šta ste mogli i da se uvjerite i kada je kolega radio slične stvari za ostale partije u Crnoj Gori i kada nije bilo problema.

Nalazi istraživanja bi mogli i da vas čine ponosnim, jer ste najaktivnija partija, a ne da vam ova analiza daje povod da se svađate sa NVO koja je za razliku od mnogih drugih rijetko mjesto spajanja različitosti, visokih etičkih standarda i profesionalnosti – i samim tim maksimalno objektivna i neutralna u svojim analizama. To što ste vi analizu pročitali kao pristrasnu, apsolutno je vaša stvar. Naše je da informišemo građane i da izgrađujemo demokratski kapacitet našeg društva, kako bi upravo 16. oktobra kao i u svim drugim bitnim situacijama građani mogli informisano da donesu odluku o svojoj budućnosti, a ne na osnovu poluinformacija, ispraznih obećanja i manipulacija. To bi trebao biti i vaš cilj, kao i ostalih političkih subjekata.

Do sljedeće analize, srdačan pozdrav,

Ajša Hadžibegović
Predsjednica UO GA

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

viber_image_2024-02-28_14-54-33-035
Novinarski životni vijek u sjenci rizika
Cover
Završeno predavanje studentima o suđenju u razumnom roku
gamn
Dvije godine rata u Ukrajini
Zajedno do zaposlenja
Konkurs za poslodavce. ZAJEDNO ZA ZAPOSLENJE: OBUKE I PARTNERSTVA
gamn
Nasilje među mladima i maloljetnicima problem za koji se mora donijeti dugoročno rješenje

Pretraga