Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

„ROMA PRIDE“

roma-pride

Događaj je održan u EU info centru u Podgorici.

Ovo je sedma godina zaredom da se širom Evrope održava „Roma Pride”. Ove godine, „Roma Pride” se održava u deset evropskih država. Inicijativa koja okuplja Rome i ne-Rome, predstavlja političku i kulturnu platformu koja skreće pažnju javnosti na probleme sa kojima se romska zajednica suočava širom Evrope. Ovo je takođe prilika da se manifestuje i podijeli bogatstvo romske kulture i doprinos Roma evropskoj istoriji.

roma-pride2

U okviru akcije “Živa biblioteka” u Crnoj Gori, građani su imali priliku da razgovaraju sa Romima i čuju od njih kakvi su bili slučajevi diskriminacije sa kojima su se suočavali, o uspjesima, ciljevima i potrebama koje imaju. Cilj ove akcije bio je da se kroz upoznavanje Roma smanji etnička distanca i predrasude koje su u našem društvu izražene. Komšije, saradnici, prijatelji često ne znaju kakva su iskustva kroz koje su prolazili njihovi komšije, saradnici, prijatelji Romi i ovakvi susreti su prilika da se upoznaju. Na skupu je ocijenjeno da je potrebno još ovakvih aktivnosti.

„Roma Pride” ove godine se održava u Crnoj Gori, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Irskoj, Italiji, Makedoniji, Moldaviji, Holandiji i Ukrajini.

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Kaludjerski laz
Na godišnjicu ratnog zločina Kaluđerski laz, Građanska alijansa formira Mrežu aktivista koji se bave ratnim zločinima počinjenim u Crnoj Gori
Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse

Pretraga