Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

SOLIDARNOST MOŽE DOPRINIJETI BOLJEM POLOŽAJU NOVINARA/KI

Ovih dana sa različitih adresa stizaće čestitke povodom Dana novinara/ki Crne Gore i vjerujemo da će većina njih ponoviti poznatu informaciju da položaj novinara/ki nije na nivou kakav zaslužuje funkcija čuvara demokratije. Saopštenja neće popraviti ni ekonomske probleme novinara/ki, neće umanjiti njihov strah za sopstvenu i bezbjednost porodica, neće ih motivisati da nastave, još srčanije i profesionalnije, da se bore za prava drugih. Ali solidarnost i prtisak na institucije sistema hoće.

Zato pozivamo sve zaposlene u medijima da zajedno sa vlasnicima nastave borbu za prava novinara/ki i zajedničkim aktivnostima joč jače pritisnu institucije sistema da počnu: da rješavaju slučajeve napada na novinare/ke, kažnjavaju one koji krše zakone koji regulišu oblast medija, isplaćuju redovno zarade zaposlenih, te se uhvate u koštac sa rješavanjem svih ostalih problema ove branše.

Kroz projekat „Bavimo se etikom i lažnim vijestima“ (Dealing with Ethics and Fake News), koji finansira Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori u okviru Programa profesionalizacije medija, dali smo skroman doprinos jačanju solidarne medijske zajednice.

Putem sajta mediji.me, ne samo zaposleni u ovoj branši, već i građani/ke, studenti/kinje, učenici/e, ali i svi ostali će moći da se informišu o novostima, Kodeksu novinara/ki, etičkom izvještavanju ali i lažnim informacijama, te pitaju eksperte za objašnjenje.

Ovim putem, ispred informativne agencije MINA, NVO „35mm“ i NOMEN, pozivamo medije i zaposlene u njima da nastavimo da jačamo medijsku zajednicu, jer samo se ujedinjeni možemo boriti za ljudska prava, kako nas tako i drugih.

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Kaludjerski laz
Na godišnjicu ratnog zločina Kaluđerski laz, Građanska alijansa formira Mrežu aktivista koji se bave ratnim zločinima počinjenim u Crnoj Gori
Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse

Pretraga