Na kontaktoni!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

Ekipi ynë

Dr Maja Kostiq Mandiq

Këshilli i AQ

Dr. Maja Kostiq-Mandiq është profesoreshë e rregullt në Fakultetin Juridik të Universitetit të Malit të Zi. Ajo ka lindur në vitin 1969 në Podgoricë. Ajo u diplomua në qershor të vitit 1991 në Fakultetin Juridik në Podgoricë (ishte fituese e Çmimit Studentor “19 Dhjetor” në vitin 1988 dhe Çmimit të Universitetit të Malit të Zi si studente e gjeneratës së Fakultetit Juridik të viteve 1990/91). Ka magjistruar në vitin 1995 dhe doktoruar në vitin 2001 në Fakultetin Juridik të Universitetit të Beogradit në fushën e së drejtës ndërkombëtare private. Në Fakultetin Juridik në Podgoricë është përzgjedhur për të gjitha pozitat: asistente në vitin 1998, asistente në vitin 2002, profesoreshë e asocuar në vitin 2007 dhe profesoreshë ordinare në vitin 2012.

Trajnimin e saj më të rëndësishëm afatgjatë e ka kryer në Institutin Zviceran për të Drejtën Krahasuese në Lozanë, University College London – UCL, Universitetin e Evropës Qendrore në Budapest, Institutin Max Planck për të Drejtën Krahasuese dhe Ndërkombëtare Private në Hamburg (si studiuese e institucioneve dhe qeveria britanike) dhe Universiteti Ndërkombëtar i Osakës në Japoni. . Ajo pati qëndrimet më të rëndësishme të studimit në Universitetin Georgetown në Uashington, Universitetin Stanford në Kaliforni dhe Universitetin Columbia në Nju Jork.

Fushat kryesore të punës së saj shkencore janë e drejta ndërkombëtare private, ligji për mbrojtjen e mjedisit dhe arbitrazhi tregtar ndërkombëtar. Ajo gjithashtu dha mësim në Fakultetin e Filologjisë dhe Departamentin e Biologjisë, si dhe në Fakultetin Ekonomik dhe Fakultetin e Shkencave Politike të Universitetit të Malit të Zi.

Ai është autor i një numri të madh punimesh shkencore të botuara në revista ndërkombëtare dhe punime të konferencave ndërkombëtare në Zvicër, Gjermani, Mbretërinë e Bashkuar, Holandë, Rusi, Serbi, Slloveni, Kroaci, Bosnje-Hercegovinë dhe Mal të Zi. Ajo gjithashtu ka punuar në një sërë projektesh ndërkombëtare (COWI, REC dhe Human European Consultancy për nevojat e Komisionit Evropian, OSBE, GIZ, SNV, USAID), dhe është angazhuar në hartimin e Ligjit të ri për të Drejtën Ndërkombëtare Private të Malit të Zi.

Në një mbledhje, ajo ishte deputete e Parlamentit të Malit të Zi (2006–2009) dhe anëtare e tre komisioneve parlamentare. Ai është në krye të Komitetit Kombëtar të Akademisë Ndërkombëtare të së Drejtës Krahasuese, si dhe në listën e arbitrave të arbitrazheve të tregtisë së jashtme në Dhomat e Tregtisë të Malit të Zi, Serbisë dhe Sllovenisë. Ai është anëtar i Komisionit të Shkencave Juridike dhe Politike të CANU. Ai është nënkryetar i Shoqatës së Avokatëve të Malit të Zi.

Është shpërblyer nga Universiteti i Malit të Zi për kontributin e tij në punën kërkimore-shkencore dhe profesionale për vitin 2020 në Fakultetin Juridik në Podgoricë. Është autor ose bashkautor i disa monografive, teksteve dhe manualeve të botuara brenda dhe jashtë vendit.