Na kontaktoni!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

Ekipi ynë

Vojo Gjuranoviq

Asistent Projekti

Vojo Gjuranoviq ka lindur në Cetinje. Shkollën e mesme e kreu në Podgoricë dhe mori diplomën e teknikut grafik-libërlidhës.

Ka punuar si grafik në NJP “Pobjeda”, Jugobanci SHA Podgoricë, dhe në kompaninë për shërbime grafike “Offset”. Nga viti 2008 deri në fund të vitit 2018, ai ishte i punësuar në OJQ Pravni centar në disa projekte të UNHCR-së. Ka marrë pjesë në disa trajnime dhe seminare të dedikuara për qëllimin e projekteve. Ai në vitin 2008 ka vizituar Qendrën për Akomodimin e Azilkërkuesve në Banja Koviljaça, ku ka marrë informacionet e para për mënyrën e punës dhe nevojat e këtyre personave.

Nga viti 2017 deri në fund të vitit 2018 ka punuar si punëtor në terren në OJQ-në Pravni centar dhe më pas ka filluar të bëjë të njëjtën punë në OJQ-në Građanska aljansa. Nëpërmjet punës së tij në GA, ai fitoi përvojë të madhe dhe aftësi komunikimi me personat që kanë nevojë për azil në vendin tonë, si dhe ata që duan të vazhdojnë rrugëtimin e tyre drejt vendeve të Europës Perëndimore. Gjatë asaj kohe, ai kreu më shumë se 12,000 intervista me ata persona. Nëpërmjet punës së tij në GA, ai mori pjesë në disa trajnime lidhur me këtë projekt, duke përfshirë një ligjëratë nga Oleg Kolomijets, Këshilltar i Lartë Rajonal për Sigurinë në Terren për Evropën, mbi temën e sigurisë në punën me këta persona, dhe Trajnimet mbi kompetencat kulturore dhe kulturore. ndërmjetësim ku pedagogë ishin prof. Elvira Musica dhe Jamen Hrekes, dhe të tjerë.

Që nga fillimi i angazhimit të tij në këto punë, ai shkroi një numër të madh raportesh ditore, mujore, gjashtëmujore dhe vjetore për punën me mërgimtarët dhe përmes komunikimit u jepte informacionet dhe këshillat e nevojshme këtyre njerëzve shpesh fatkeq.

Vojo është i martuar me Verën, me të cilën ka dy fëmijë të rritur, Maria dhe Matija. I pëlqen sporti dhe muzika, dhe hobi i tij është lidhja dhe mbrojtja e librave të vjetër. Librat më të vjetër që ai punoi janë “Psalteri”, i shtypur në Shën Petersburg më 1833 dhe “Minaeus” i vitit 1835 me një kushtim të Njegoshit.