Enter your keyword

Tim Građanske alijanse će sjutra u 10.00h položiti cvijeće na Bulevaru Srđana Aleksića u Podgorici i na taj način odati počast Srćanu Aleksiću, čovjeku velikog srca i ljudskih i moralnih principa. Pozivamo predstavnike medija da dođu i isprate obilježavanje ovog veoma važnog datuma kako za Crnu Goru, tako i za region.
Sjutra se obilježava 30 godina od smrti Srđana Aleksića, mladića koji je prije prije tri decenije izgubio život na gradskoj pjaci u Trebinju, odbranivši život svog prijatelja bošnjačke nacionalnosti Alena Glavovića. Srđan Aleksić je preminuo 27. januara 1993. godine od posljedica povreda koje su mu šest dana ranije nanijela četvorica pripadnika bivše Vojske Republike Srpske. Na njegovoj smrtovnici pisalo je da je stradao čineći ljudsku dužnost.

Polaganjem cvijeća želimo da podsjetimo javnost da čin Srđana Aleksića treba svima nama da predstavlja kompas ljudskosti, te ukase na besmisao prebrojavanja na nacionalnoj, etničkoj i bilo kakvoj osnovi i da je međusobno prihvatanje i tolerancija jedini put kojim trebamo ići.