Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

Naš tim

Kamal Mouhsen

Prevodilac

Kamal Mouhsen je rođen u Bijelom Polju. Osnovnu i srednju školu završio je u Alepu, Arapska Republika Sirija, a diplomirao je osnovne studije iz oblasti poslovnog engleskog jezika i specijalističke studije iz oblasti engleskog jezika i književnosti na Fakultetu za strane jezike Univerziteta Mediteran u Podgorici, Crna Gora, 2013. odnosno 2014. godine.

Nakon nekoliko kraćih radnih iskustava kako u Crnoj Gori tako i u Švedskoj, jezičke vještine poznavanja crnogorskog, arapskog i engleskog jezika, kao i znanje o kulturi, politici i ekonomiji kako regiona Zapadnog Balkana tako i regiona Bliskog istoka ga preporučuju za radni angažman u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Tokom četvorogodišnjeg rada u Emiratima, od 2018 do 2022. godine, prve tri i po godine je radio u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Abu Dabiju, dok je posljednjih šest mjeseci doprinio predstavljanju Paviljona Crne Gore na svjetski renomiranoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju.

U međuvremenu, nakon položenog ispita u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore, postavljen je za tumača za arapski i crnogorski jezik, 2021. godine. Od tada je kontinuirano angažovan kao prevodilac prvo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a zatim po povratku i u Crnoj Gori, počevši od državnog, zatim nevladinog do privatnog sektora.

Nevladinoj fondaciji „Građanska alijansa“ se kao prevodilac za arapski jezik na UNHCR projektu pod nazivom „Pružanje besplatne pravne pomoći tražiocima azila, izbjeglicama i licima u riziku od apatridije u Crnoj Gori“ pridružio 2023. godine.

Oženjen je Dženanom, sa kojom ima kćerku Munu.