Na kontaktoni!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

Ekipi ynë

Kamal Mouhsen

Përkthyes

Kamal Mouhsen ka lindur në Bijelo Polje. Shkollën fillore dhe të mesme e kreu në Aleppo të Republikës Arabe të Sirisë dhe u diplomua me studimet bazë në fushën e anglishtes së biznesit dhe studimet e specializuara në fushën e gjuhës dhe letërsisë angleze në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja të Universitetit Mesdhetar në Podgoricë. , Mali i Zi, respektivisht në vitin 2013 dhe 2014. vjet.

Pas disa përvojave të shkurtra pune si në Mal të Zi ashtu edhe në Suedi, aftësitë e tij gjuhësore në gjuhën malazeze, arabe dhe angleze, si dhe njohuritë e tij për kulturën, politikën dhe ekonominë e Ballkanit Perëndimor dhe rajonit të Lindjes së Mesme, e rekomandojnë atë për angazhim në punë. në Emiratet e Bashkuara Arabe. Gjatë punës së tij katërvjeçare në Emiratet, nga viti 2018 deri në vitin 2022, ai punoi për tre vitet e para të para në Ambasadën e Bosnje dhe Hercegovinës në Abu Dhabi, ndërsa gjashtë muajt e fundit kontribuoi në prezantimin e Malit të Zi. Pavijon në ekspozitën me famë botërore Expo 2020 në Dubai.

Ndërkohë, pas dhënies së provimit në Ministrinë e Drejtësisë, të Drejtave të Njeriut dhe të Pakicave të Malit të Zi, në vitin 2021 emërohet përkthyes i gjuhës arabe dhe malazeze. Që atëherë, ai është angazhuar vazhdimisht si përkthyes, fillimisht në Emiratet e Bashkuara Arabe, e më pas pas kthimit në Mal të Zi, duke filluar nga shteti, më pas joqeveritar e deri te sektori privat.

Në vitin 2023, ai iu bashkua fondacionit joqeveritar “Civil Alliance” si përkthyes arabisht për projektin e UNHCR-së me titull “Ofrimi i ndihmës juridike falas për azilkërkuesit, refugjatët dhe personat në rrezik të pashtetësisë në Mal të Zi”.

Ai është i martuar me Jenanën, me të cilën ka një vajzë, Muna.