Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

Ukrajinac kojem je odobrena privremena zaštita u našoj zemlji, dobio crnogorsku vozačku dozvolu

Prvi put od izbijanja rata u Ukrajini, u Budvi je izdata vozačka dozvola licu iz Ukrajine kome je odobrena privremena zaštita u našoj zemlji.

Kroz intenzivnu komunikaciju i saradnju Građanske alijanse sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, konačno je uklonjena tehnička barijera koja je ovaj proces činila nemogućim, pa sada stranci sa privremenom zaštitom nesmetano mogu da predaju zahtjev za izdavanje vozačke dozvole u Crnoj Gori.

Takođe, ohrabruje informacija da je u međuvremenu, u Baru, prihvaćen još jedan naš zahtjev za izdavanje vozačke dozvole licu koje ima status stranca sa privremenom zaštitom i očekujemo da će taj proces biti uspješno završen do kraja ove sedmice.

Građanska alijansa poziva sve područne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova da slijede navedene pozitivne primjere i omoguće licima koja imaju status stranca sa privremenom zaštitom da ostvare svoje pravo i ukrajinsku vozačku dozvolu zamijene crnogorskom.

Aktivnosti pružanja pravne pomoći strancima iz sistema privremene zaštite Građanska alijansa realizuje u saradnji sa UNHCR-om kroz projekat “Pružanje pravne pomoći tražiocima azila, izbjeglicama i licima u riziku od apatridije u Crnoj Gori”.

Milena Vujović,

Građanska alijansa

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

DSC08284
„Mrtvare“ - tragovima stradanja u Srebrenici
1720256686992300
Građanska alijansa: Vjera u pravdu glasnija od ćutanja države
Milan Radovic, Gradjanska alijansa
Suočavanje s prošlošću ne smije biti politička „igranka“ bez prestanka
IMG_8684
Crna Gora - država u kojoj vlada kultura policijskog zlostavljanja
Milena Vujović, Građanska alijansa
Ukrajinac kojem je odobrena privremena zaštita u našoj zemlji, dobio crnogorsku vozačku dozvolu

Pretraga