Unesite ključnu riječ

VIJESTI IZ ŠKOLE POLITIČKIH STUDIJA

Proteklog vikenda ootvorena je XVIII generacija Škole političkih studija. Na svečanom otvaranju govorili su Aleksa Bečić, predsjednik Skupštine Crne Gore, NJ.E. Karen Maddocks, ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori, Chris Karber, zamjenik šefa misije SAD u Crnoj Gori i Boris Raonić, direktor ŠPS. Uvodno predavanje na temu „Ključni izazovi u vladavini prava“ učesnicima je održao Siniša Bjeković, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda.

Škola političkih studija iz Makedonije organizovaće Forum Zapadnog Balkana o zaštiti životne sredine 2020, u periodu od 8. do 11. novembra 2020. Forum će se održati u Podgorici, u hotelu “Hilton”. Na Forumu će učestvovati alumnisti Škole političkih studija u Crnoj Gori i članovi Parlamenta Crne Gore, kao i zemaljaj regiona.

U organizaciji Škole političkih studija održaće se nacionalna konferencija po nazivu “Obnavljanje ideje: Crna Gora – ekološka država”. Konferencija je zakazana za 19. novembar u hotelu “Podgorica”, sa početkom u 11.00.

Seminar XVIII generacije Škole političkih studija po nazivu “Može li demokratija spasiti životnu sredinu” održaće se u periodu od 20. do 22. novembra u hotelu “Avala” u Budvi u sklopu tematskog okvira – koncept ekološke države i kako ga implementirati kroz prioritete nove Vlade. Planiranu nacionalnu konferenciju i seminar ove godine ŠPS organize u sklopu Svjetskog Foruma Demokratije koji se svake godine održava u Savjetu Evrope u Strazburu. Ipak, zbog situacije izazvane pojavom virusa, ove godine svaka Škola organizuje događaje na temu planiranog Foruma, ove godine je to zaštita životne sredine u svojoj državi.