Enter your keyword

Proteklog vikenda ootvorena je XVIII generacija Škole političkih studija. Na svečanom otvaranju govorili su Aleksa Bečić, predsjednik Skupštine Crne Gore, NJ.E. Karen Maddocks, ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori, Chris Karber, zamjenik šefa misije SAD u Crnoj Gori i Boris Raonić, direktor ŠPS. Uvodno predavanje na temu „Ključni izazovi u vladavini prava“ učesnicima je održao Siniša Bjeković, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda.

Škola političkih studija iz Makedonije organizovaće Forum Zapadnog Balkana o zaštiti životne sredine 2020, u periodu od 8. do 11. novembra 2020. Forum će se održati u Podgorici, u hotelu “Hilton”. Na Forumu će učestvovati alumnisti Škole političkih studija u Crnoj Gori i članovi Parlamenta Crne Gore, kao i zemaljaj regiona.

U organizaciji Škole političkih studija održaće se nacionalna konferencija po nazivu “Obnavljanje ideje: Crna Gora – ekološka država”. Konferencija je zakazana za 19. novembar u hotelu “Podgorica”, sa početkom u 11.00.

Seminar XVIII generacije Škole političkih studija po nazivu “Može li demokratija spasiti životnu sredinu” održaće se u periodu od 20. do 22. novembra u hotelu “Avala” u Budvi u sklopu tematskog okvira – koncept ekološke države i kako ga implementirati kroz prioritete nove Vlade. Planiranu nacionalnu konferenciju i seminar ove godine ŠPS organize u sklopu Svjetskog Foruma Demokratije koji se svake godine održava u Savjetu Evrope u Strazburu. Ipak, zbog situacije izazvane pojavom virusa, ove godine svaka Škola organizuje događaje na temu planiranog Foruma, ove godine je to zaštita životne sredine u svojoj državi.