Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

YIHR RASPISUJE KONKURS ZA UČESNIKE REGIONALNE STUDIJSKE POSJETE

Regionalna studijska posjeta organizuje se u saradnji sa partnerskim kancelarijama Inicijative mladih za ljudska prava (Srbija, BiH, Kosovo, Hrvtska) a okupiće 25 mladih ljudi iz regiona koji će imati priliku da se kroz interaktivan program međusobno upoznaju, uspostave kontakte, ali i saznaju više i diskutuju o procesu suočavanja sa prošlošću u regionu a posebno ratnim zločinima koji su se desili na teritoriji Crne Gore.

Poseban fokus ove studijske posjete biće i na problemu mobilnosti mladih u regionu i sradnji mladih kroz potencijalnu institucionalizaciju i proces formiranja Regionalne kancelarije za saradnju mladih, kao jednom od bitnih faktora za uspostavljanje boljih odnosa među mladima u regionu i smanjenju etničke distance.

Tokom studijske posjete, učesnici će imati priliku da posjete lokalnu samoupravu, upoznaju se sa društveno- političkim kontekstom koji je postojao tokom sukoba devedesetih u regionu a posebno sjeveru Crne Gore u predjelima u kojima su se dogodili ratni zločini. Tokom posjete, pored predavanja i radionica biće orgnizovane posjete lokacijama na kojima su se dogodili zločini, projekcija dokumentarnih filmova ali i zajedničko druženje sa predstavnicima lokalnih omladinskih nevladinih organizacija kao fudbalski meč.

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete, potrebno je da svoj CV pošaljete na e-mail [email protected].

Konkurs traje do 16. maja.

Za više informacije budite slobodni da nas kontaktirate na : [email protected] ili [email protected]

Posjetu organizuje Mreža Inicijative mladih za ljudska prava uz podršku Evropske komisije.

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Kaludjerski laz
Na godišnjicu ratnog zločina Kaluđerski laz, Građanska alijansa formira Mrežu aktivista koji se bave ratnim zločinima počinjenim u Crnoj Gori
Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse

Pretraga