Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

Završen seminar „Jačanje uloge žena u procesu donošenja odluka“

Seminar na temu „Jačanje uloge žena u procesu donošenja odluka“ okupio je preko 19 odbornica iz lokalnih crnogorskih skupština na kojem smo razgovarali o rodnoj ravnopravnosti, ženama u politici kao i o značaju obrazovanja. Na seminaru su učesnice su mogle čuti predavanja istaknutih poslanica, trenerica i žena iz političkog života u Crnoj Gori.

Lidija Brnović, trenerica za strateško planiranje govorila je na temu strateškog planiranja kao osnove za integraciju rodne ravnopravnosti u javne politike, gdje su odbornice razgovarale o vizijama partija kojima pripadaju, kao i o viziji žene u Crnoj Gori za 10 godina.

Bivša poslanica u Skupštini Crne Gore Snežana Jonica, obratila se predavanjem na temu „80 godina političke istorije žena u Crnoj Gore“ tokom kog su se učesnice upoznale sa prvim koracima koje su žene iz Crne Gore napravile u politici sve do osnivanja ženskog kluba u Skupštini Crne Gore. Gospođa Jonica je učesnicama kroz svoj primjer predstavila put žene u politici, te veliki pritisak sa kojima se sve političarke suočavaju.

Nataša Vuković, trenerica iz oblasti rodne ravnospravnosti i bivša poslanica u Skupštini Crne Gore, govorila je o nasilju nad ženama u politici. Nataša je kao dugogodišnja poslanica i članica partije podijelila svoja iskustva iz perspektive žene u njenoj političkoj partiji kao i različite izazove sa kojima se susretala tokom svoje političke karijere.

Almasa Rizvanović je učesnice upoznala sa značajem rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou i kako da se ona ostvari u praksi. Almasa je govorila iz ugla opštine Bijelo Polje i predstavila neka praktična rješenja koja učesnice mogu da primijene na lokalnom nivou.

Seminar je održan u sklopu projekta „Platforma umrežavanja za ostvarivanje rodne ravnopravnosti“, koji je podržan od strane ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori kroz Program malih grantova Demokratske komisije.

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Reforma sudstva
Izvještaj Sudskog savjeta jasan indikator za neophodnost reformi

Pretraga