Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

Potpisan Sporazum o osnivanju Ženskog odborničkog kluba u Mojkovcu

Naše kolege prisustvovale su svečanom potpisivanju sporazuma o osnivanju ženskog odborničkog kluba u Skupštini opštine Mojkovac, čijim povodom je prisustvovao i predsjednik Skupštine grada Mojkovac, Marko Janketić. Na sastanku je istaknuto da se ova opština može pohvaliti zavidnim brojem žena na rukovodećim pozicijama. Na čelu četiri sekretarijata nalaze se žene, dok se na čelu dva preduzeća koja je osnovao grad od ukupno četiri takođe nalaze žene.

Prilikom potpisivanja izražena je želja za aktivnim učeščem žena u donošenju odluka, kao i za većim uključivanjem žena u formiranju politika grada. Na terenu su evidentni brojni problemi, a upravo će uvezivanje žena kroz ženski odbornički klub doprinijeti da se oni polako počnu rješavati.

Primijećen je i veliki doprinos Građanske alijanse koja je inicirala ideju za osnivanje ovog kluba i koja ostaje stažna podrška svim ženama u lokalnim skupštinama.

Sastanak je održan u sklopu projekta “Platforma za kreiranje mreže ženskih odborničkih klubova u Crnoj Gori” koji Građanska alijansa sprovodi uz finansijsku podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Reforma sudstva
Izvještaj Sudskog savjeta jasan indikator za neophodnost reformi

Pretraga