Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

ŽIVA BIBLIOTEKA U GIMNAZIJI „SLOBODAN ŠKEROVIĆ“

Učenici Gimnazije „Slobodan Škerović“ razgovarali su juče sa „živim knjigama“ u „živoj biblioteci“.

„Žive knjige“ su bila četiri predstavnika ranjivih grupa u Crnoj Gori koji su se u razgovoru sa ovim mladim ljudima predstavili, objasnili im kako funkcionišu, rade, te koje su to poteškoće sa kojima se susreću u svakodnevnom životu i radu. Velika zainteresovanost mladih ljudi da saznaju nešto više o našim „živim knjigama“ učinile su da naša živa biblioteka bude kvalitetna, obojena dobrom atmosferom, te mnogim znatiželjnim pitanjima učenika.

Na ovaj način smo se potrudili da utičemo na povećanje razumijevanja govora mržnje mladih, naročito prema ranjivim grupama, kao i važnosti antidiskriminacijskih politika različitosti i tolerancije. Ono što je važno je da će učenici prenijeti svoja iskustva svojim vršnjacima, te u svakodnevnom djelovanju se truditi da primijene neka nova saznanja koja su stekli i uticati kako na svoje drugare, tako i na cjelokupno društvo u pogledu smanjenja diskriminacije, netrpeljivosti i govora mržnje.

Zahvaljujemo se upravi i osoblju Gimnazije „Slobodan Škerović“ što su nam izašli u susret i uvidjeli značaj ove aktivnosti, kao i na gostoprimstvu i odličnoj saradnji.

Živa biblioteka organizovana je u sklopu projekta “Mladi u borbi protiv govora mržnje” koji Građanska alijansa sprovodi uz podršku Savjeta Evrope.

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Kaludjerski laz
Na godišnjicu ratnog zločina Kaluđerski laz, Građanska alijansa formira Mrežu aktivista koji se bave ratnim zločinima počinjenim u Crnoj Gori
Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse

Pretraga