Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

Potpisan Sporazum o osnivanju Ženskog odborničkog kluba u Mojkovcu

Naše kolege prisustvovale su svečanom potpisivanju sporazuma o osnivanju ženskog odborničkog kluba u Skupštini opštine Mojkovac, čijim povodom je prisustvovao i predsjednik Skupštine grada Mojkovac, Marko Janketić. Na sastanku je istaknuto da se ova opština može pohvaliti zavidnim brojem žena na rukovodećim pozicijama. Na čelu četiri sekretarijata nalaze se žene, dok se na čelu dva preduzeća koja je osnovao grad od ukupno četiri takođe nalaze žene.

Prilikom potpisivanja izražena je želja za aktivnim učeščem žena u donošenju odluka, kao i za većim uključivanjem žena u formiranju politika grada. Na terenu su evidentni brojni problemi, a upravo će uvezivanje žena kroz ženski odbornički klub doprinijeti da se oni polako počnu rješavati.

Primijećen je i veliki doprinos Građanske alijanse koja je inicirala ideju za osnivanje ovog kluba i koja ostaje stažna podrška svim ženama u lokalnim skupštinama.

Sastanak je održan u sklopu projekta “Platforma za kreiranje mreže ženskih odborničkih klubova u Crnoj Gori” koji Građanska alijansa sprovodi uz finansijsku podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

IMG_8684
Crna Gora - država u kojoj vlada kultura policijskog zlostavljanja
Milena Vujović, Građanska alijansa
Ukrajinac kojem je odobrena privremena zaštita u našoj zemlji, dobio crnogorsku vozačku dozvolu
DSC_5546
Inkluzija izbjeglica ogroman potencijal za razvoj društva
DSC02787
Povezane žene imaju moć da transformišu društvo                                      
logo-GA-2017
Nakon pozitivnog IBARA Crna Gora na prekretnici: Konkretni rezultati ili neizvjesna budućnost

Pretraga