Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

Potpisan sporazum o osnivanju ženskog odborničkog kluba u Tivtu

Simbolično, uoči dana žena, u prostorijama Skupštine opštine Tivan, održano je potpisivanje sporazuma o osnivanju ženskog odborničkog kluba što je prvi takav slučaj u istoriji tivatskog parlamentarizma.

Za kopredsjedavajuće predstavnice dva najbrojnija odbornička kluba, od kojih je jedna predstavnica pozicije, a druga opozicije, izabrane su Sanja Vuković i Dubravka Nikčević

Ciljevi i principi Kluba obuhvataju afirmaciju rodne ravnopravnosti na svim nivoima odlučivanja, podsticanje većeg učešća žena u političkom i javnom životu, unapređenje položaja žena u društvu, te promociju solidarnosti i humanosti, a potpisnice sporazuma obavezale su se da će ih poštovati.

Predsjednik Skupštine, Miljan Marković, podržao je inicijativu ističući važnost Ženskog kluba u podsticanju saradnje i empatije među ženama u tivatskoj zajednici. Očekujemo da će Ženski klub doprinijeti promociji ženskih prava, obrazovanju, zdravlju i drugim važnim pitanjima koja se tiču žena u opštini Tivat.

Ova aktivnost dio je projekta „Platforma za kreiranje mreže ženskih odborničkih klubova u Crnoj Gori” koji Građanska alijansa sprovodi uz finansijsku podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Reforma sudstva
Izvještaj Sudskog savjeta jasan indikator za neophodnost reformi

Pretraga