Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

APEL GA: NEOPHODAN JE KULTURAN DIJALOG I SMANJENJE TENZIJA

Zapaljiva retorika, ishitrene reakcije, nekontrolisani izlivi često i najprimitivnijih optužbi i rafalno blaćenje političkih protivnika ne mogu i ne smiju biti manir odgovornih nosilaca predstavničkih funkcija. Javni diskurs pred prebiscitima ove vrste ne smije biti pun prizemnih riječi i neumjerenih tvrdnji o protivnicima već je neophodno da u dostojanstvenom maniru omogućimo miran pristup biralištima.

Ovaj apel nije novina, ali je u ovom vremenu ključno da građani shvate da borba za mandate nikako ne smije biti ispred građanskog mira i poštovanja Ustava, i u krajnjem – svojih susjeda, rođaka i prijatelja.

Samo tako, u tom maniru možemo i promišljati o ozdravljenju društva, od aveti 90-ih i svega što nas je gurnulo u tamni vilajet netrpeljivosti koji je, želimo da vjerujemo – iza nas.

Zato je ovo ujedno i poziv građanima da glasaju slobodno po svom uvjerenju i sjutrašnji dan provedu u uvjerenju da je njihov glas njihovo najveće oružje i poruka.

S poštovanjem,

Darko Ivanović, generalni sekretar GA

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Kaludjerski laz
Na godišnjicu ratnog zločina Kaluđerski laz, Građanska alijansa formira Mrežu aktivista koji se bave ratnim zločinima počinjenim u Crnoj Gori
Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse

Pretraga