Unesite ključnu riječ

Zalažući se od samog osnivanja za osnaživanje ljudskih i građanskih prava, u isto vrijeme prateći EU standarde i zahtjeve vezane za učlanjenje u EU, Građanska alijansa se trudi da širi svoju mrežu kako aktivnosti, tako i partnera i saradnika.

Tako smo krajem prošle godine postali članica od jedne od najpriznatijih evropskih organizacija koje njeguju zaštitu i unapređenje ljudskih prava, ECAS-a (European Citizen Action Service), sa kojima već imamo ostvarenu saradnju. ECAS je međunarodna organizacija sa sjedištem u Briselu koja uskoro slavi 30 godina svog postojanja. U toku svog višedecenijskog postojanja, ECAS radi na osnaživanju kako građana, tako i Evropske unije kroz promociju i odbranu građanskih prava, kao i na razvoju i podršci mehanizama razvoja za povećanje demokratskog učešća građana i građanskih organizacija u Evropskoj uniji.

Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo uz ovako renomiranu organizaciju moći zajedno da radimo na unapređenju ljudskih prava i prava građana, evropskim integracijama, kao i rješenjima vezanim za demokratske inovacije.