Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

IGRAJTE, UČITE I OSVOJITE NAGRADE – ONLINE IGRA „LJUDSKA PRAVA NA DLANU“

Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima, kojom se prvi put u istoriji priznaje pravo svih ljudi na život, slobodu i sigurnost, usvojena je 10. decembra 1948. godine. Taj datum je ujedno i Međunarodni dan ljudskih prava.

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, Evropska unija u Crnoj Gori, u saradnji sa brojnim partnerima, organizuje online igru „Ljudska prava na dlanu“, uvjereni da bolje poznavanje ljudskih prava doprinosi njihovom većem poštovanju.

Na internet adresi www.pravanadlanu.me imate mogućnost da se igrate, učite i osvojite vrijedne nagrade. Drugo izdanje online igre „Ljudska prava na dlanu“ dio je ukupnog  programa obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava u čijoj organizaciji pored Delegacije EU u Crnoj Gori i EU info centra, učestvuju NVO Građanska Alijansa, Ombudsman i Savjet Evrope.

Cilj onlajn igre je da se igrači upoznaju sa konceptom ljudskih prava, ličnostima koje su dale značajan doprinos njihovom većem poštovanju, kao i radom važnih institiucija u ovoj oblasti. Oni koji budu imali najviše znanja  imaće priliku da osvoje vrijedne nagrade. Prva nagrada je vaučer u iznosu od hiljadu eura za kupovinu tehnike/multimedije. Tu je i  20 vaučera u vrijednosti od po 50 eura za proizvode Unije mladih preduzetnika.

Online igrica „Ljudska prava na dlanu“ na adresi pravanadlanu.me, biće dostupna narednih mjesec dana. Na Međunarodni dan ljudskih prava, 10. decembra igrica će biti zatvorena za javnost i organizovana dodjela nagrada.

26. novembra biće prvo izvlačenje dobitnika 10 vaučera Unije mladih preduzetnika. Izvlačenje glavne nagrade:  vaučera u vrijednosti od hiljadu eura za kupovinu tehnike/multimedije i druge serije vaučera u vrijednosti od 50 eura za kupovinu proizvoda mladih lokalnih proizvođača biće organizovano u EU info centru u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama.

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Kaludjerski laz
Na godišnjicu ratnog zločina Kaluđerski laz, Građanska alijansa formira Mrežu aktivista koji se bave ratnim zločinima počinjenim u Crnoj Gori
Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse

Pretraga