Enter your keyword

Zadovoljstvo nam je da objavimo rezultate Konkursa za najbolji esej na temu “Bogatstvo romske kulture je i naše bogatstvo”. Kunkurs  je objavljen 19. aprila 2023. godine. Konkurs je 29. maja 2023. godine produžen do 05. maja tekuće godine.

Na Konkurs je pristiglo više prijava i ovim putem želimo da se zahvalimo svim zainteresovanim srednjoškolcima koji su svojim esejima doprinijeli promociji romske kulture, ali i njihovoj integraciji i smanjenju stigmatizacije.

Komisija za evaluaciju nije imala lak zadatak zbog kvaliteta i raznovrsnosti eseja. Od pristiglih eseja, Komisija za evaluaciju je izabrala one najbolje.

Dobitnici nagrada najbolji esej na temu “Bogatstvo romske kulture je i naše bogatstvo” su sljedeći:

–          I nagradu osvojila je kandidatkinja Ksenija Ašanin iz JU Gimnazija ,, Slobodan Škerović”, Podgorica, sa osvojenih 50 bodova.

–          II nagradu osvojila je kandidatkinja Teodora Mirković iz JU Srednja Ekonomsko-ugostiteljska škola, Nikšić, sa osvojenih 49 bodova.

–          III nagradu osvojila je kandidatkinja Saranda Delija iz JU Prva srednja stručna škola, Nikšićsa osvojenih 48 bodova.

Građanska alijansa će organizovati svečanu dodjelu nagrada, o čemu će dobitnice nagrada i javnost biti blagovremeno obaviješteni.

Čestitamo svima koji su dobili nagrade i zahvaljujemo se na zainteresovanosti.