Enter your keyword

Programi u mundësua nga Qeveria e Shteteve të Bashkuara, në kuadër të Programit për Vizitorët Ndërkombëtar (IVLP), me temën “OJQ-të dhe aktivizmin qytetar”.

Pjesëmarrësit patën mundësinë të njihen me punën e një numri të madh të organizatave jofitimprurëse në Shtetet e Bashkuara: Washington (DC), New York (Nju Jork), qyteti i Iowa-s (Iowa City), Portland (OR), St Louis (Shën Luis, Misuri ), Milwaukee (Milwaukee, Wisconsin). Ndër të tjera, pjesëmarrësit vizituan United States Department of State, Human Rights Watch, Human Rights First, The University of Iowa Center for Human Rights, National Democratic Institute (NDI), Galup dhe të tjerë. Pjesëmarrësit patën mundësinë të vizitojnë familjet amerikane, të punojnë vullnetarisht dhe për të parë një numër të madh të aktiviteteve kulturore dhe sportive që u organizuan në periudhën e vizitës. Përvojat dhe praktikat e mira të fituara gjatë këtyre aktiviteteve, për pjesëmarrësit do të jenë të dobishme në punën e ardhshme, si dhe kontaktet dhe rrjetat me organizata në SHBA dhe organizata tjera që ishin pjesëmarrës.

milan-amerika2

Pjesëmarrësit në program ishin nga Kili, Egjipti, Finlanda, Etiopia, Haiti, Hungaria, India, Izraeli, Italia, Xhamajka, Maroku, Hollanda, Ruanda, Serbija, Afrika e Jugut, Sri Lanka dhe, natyrisht, Mali i Zi.