Enter your keyword

Građanska alijansa uspješno je realizovala dvodnevnu obuku za odbornice iz ženskih odborničkih klubova na temu “Liderstvo, zagovaranje rodne ravnopravnosti i primjeri i najbolje prakse u primjeni mjera za sprovođenje rodnih politika”

Tokom obuke su sa odbornicama iz Bijelog Polja, Ulcinja, Nikšića, Podgorice i Bara razgovarali iskusni predavači i to na teme kao što su liderstvo u politici, javni govor i promocija rodne ravnopravnosti u političkim kampanjama, kao i o podsticanju rodne ravnopravnosti kroz planiranje, zagovaranje i implementaciju politika.

Vrlo važan dio obuke odnosio se na predstavljanje primjera i najbolje prakse u primjeni mjera za sprovođenje rodnih politika. Učesnicama događaja obratili su se predavači Boris Mugoša, Branka Bošnjak, Vesna Pavićević, Hadixha Gjoni, Jelena Mitrović i Lidija Brnović.

Ono što je jedan of najvažnijih zaključaka događaja je da je neophodno u što skorije vrijeme pripremiti platformu o saradnji ženskih odborničkih klubova koji su do sada formirani, čime se započinje sa stvaranjem mreže ženskih odborničkih klubova. Potpisivanjem platforme o saradnji, svi novoformirani ženski odbornički klubovi će imati priliku da pristupe mreži ženskih odborničkih klubova.

Pozivamo odbornice iz ostalih opstina u Crnoj Gori da što prije uđu u proces formiranja ovakvih klubova, a u tom procesu imaće podršku Građanske alijanse, a i koleginica iz drugih opština koje su već formirale ženske klubove.

Aktivnost je realizovana u sklopu projekta “Platforma za ostvarivanje rodne ravnopravnosti” koji je podržan od strane Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.