Na kontaktoni!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

ËSHTË E NEVOJSHME PËRGATITJA E PLATFORMAVE PËR BASHKËPUNIMIN E KLUBEVE ADMINISTRATIVE TË GRAVE

Aleanca Qytetare realizoi me sukses trajnimin dyditor për këshilltaret nga klubet e këshilltareve të grave me temë “Lidershipi, avokimi i barazisë gjinore dhe shembujt dhe praktikat më të mira në zbatimin e masave për zbatimin e politikave gjinore”.

Gjatë trajnimit, këshilltarët nga Bijelo Polje, Ulqini, Nikshiqi, Podgorica dhe Tivari u diskutuan nga ligjërues me përvojë për tema të tilla si lidershipi në politikë, të folurit publik dhe promovimi i barazisë gjinore në fushatat politike, si dhe inkurajimi i barazisë gjinore përmes planifikimit. avokimit dhe zbatimit të politikave.

Një pjesë shumë e rëndësishme e trajnimit lidhej me prezantimin e shembujve dhe praktikave më të mira në zbatimin e masave për zbatimin e politikave gjinore. Ligjëruesit Boris Mugosha, Branka Bošnjak, Vesna Pavićević, Hadixha Gjoni, Jelena Mitrović dhe Lidija Brnoviq iu drejtuan pjesëmarrësve të manifestimit.

Një nga konkluzionet më të rëndësishme të eventit është se është e nevojshme të përgatitet sa më shpejt një platformë për bashkëpunimin e klubeve të këshilltareve të grave që janë formuar deri më tani, duke nisur kështu krijimin e një rrjeti të klubeve të këshilltarëve të grave. Me nënshkrimin e platformës së bashkëpunimit, të gjitha klubet e reja të këshilltareve të grave do të kenë mundësi të aksesojnë rrjetin e klubeve të këshilltareve të grave.

Ftojmë këshilltarët nga komunat tjera në Mal të Zi që sa më parë t’i bashkohen procesit të formimit të klubeve të tilla dhe në atë proces do të kenë mbështetjen e Aleancës Qytetare, si dhe kolegëve nga komunat tjera që tashmë kanë formuar klube të grave.

Aktiviteti u realizua në kuadër të projektit “Platforma për arritjen e barazisë gjinore”, i cili mbështetet nga Ministria e të Drejtave të Njeriut dhe Minoriteteve.

Shpërndajeni në rrjetet sociale

Lajmet e fundit

Vizual-2
KUJTOJMË VJETORIN E VDEKJES SË SRĐAN ALEKSIĆ
Vizual-1
TENDI BRENGOSËS I RRITJES SË NUMRIT TË VEPRIMEVE TË PALIGJSHME NGA PUNONJËSIT E POLICISË
Vizual-za-sajt-1
KONKURS PËR PUNË: AVOKATI TË OFROJ NDIHMË JURIDIKE FALAS
1-6
WORKSHOP: PËRMIRËSIMI I NDËRGJEGJËSISË PËR TORTURËN E POLICISË - RRUGA DREJT TOLERANCËS ZERO
Vizual-za-sajt
GJENDJA E BASHKIMIT EVROPIAN PËR INTEGRIM: NJË MUNDËSI QË NUK DUHET TË HUMBËM

Kërko