POČEO JE SA RADOM GRAĐANSKI INSTITUT

GI-logo-i-natpis

Projekat ima za cilj da podrži marginalizovane grupe u crnogorskom društvu da ostvare svoja ljudska prava i slobode koja imaju kao radnici, pacijenti i potrošači. Projekat će direktno doprinijeti pomenutim grupama čija su prava prekršena da traže i dobiju efikasno zadovoljenje i ispunjenje prava koja imaju, obraćajući se nevladinim organizacijama i institucijama koje su dio mreže i koje su članice Građanskog instituta.

Građanski institut će obezbijediti direktne informacije, pravnu i ostale vidove pomoći radnicima, pacijentima i potrošačima koji im se obrate. Zatim će uključiti relevantne institucije u dijalog o položaju radnika, pacijenata i potrošača. Takođe će izgradnjom saradnje između nevladinog sektora, medija i građana/ki pratiti i izvještavati o kršenju prava radnika, pacijenata i potrošača. Članice Građanskog instituta su: Sindikat medija Crne Gore, Udruženje „Roditelji”, NVO „Krug života”, Centar za zaštitu potrošača, Unija slobodnih sindikata Crne Gore, CAZAS, Fondacija Ruka prijateljstva i NVO „Bolji život”.

S tim u vezi kreirali smo prvi video spot (namijenjen potrošačima) koji poziva na dijalog i uključivanje institucija u rješavanje ovog problema, koji je po našim saznanjima rasprostranjen širom Crne Gore. Spot će biti prvi u nizu od tri koji će činiti najavu projekta i Građanskog instituta koji će trajati sve do januara 2017. godine.

Obraćamo Vam se molbom da se pridružite kampanji i putem svog medija objavite najavu za početak kampanje koja startuje od 1. aprila 2015. godine, emitovanjem prvog spota koji se tiče prava potrošača.

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja, kao i gostovanje u Vašem mediju srdačno Vas pozdravljam,

Kristina Ćetković
067/788-118

[email protected]