Tanja Paviqeviq është nga Herceg Novi. Ajo diplomoi dhe mori diplomë master në Fakultetin e Shkencave Politike të Universitetit të Beogradit.

Për dhjetë vjet ajo punoi si gazetare dhe redaktore në gazetat ditore “Pobjeda” dhe ND “Vijesti”, në të njëjtën periudhë edhe si bashkëpunëtore e angazhuar në Fakultetin e Arteve Pamore në Universitetin Mediteran.

Ajo punoi në Ministrinë e Drejtësisë dhe në Parlamentin e Malit të Zi dhe ishte gjithashtu anëtare e Ekipit të Komunikimit të Qeverisë për NATO-n, Këshillit Qeveritar për Zhvillimin e OJQ-ve dhe Sekretariatin e Komisionit për Reformën e Mëtejshme të Legjislacionit Zgjedhor dhe të tjera.

Në një periudhë të shkurtër ka punuar si korrespondente për gazetën e përditshme “Nova Pobjeda” nga SHBA.

Që nga themelimi i Fondacionit Petroviq Njegosh, ka qenë e angazhuar si këshilltare për media.

Në aleanca Qytetare mbulon pozicionin e koordinatorit për programin e mediave.

Është autore e koleksionit të poezisë “Hëna në shtrat” dhe publikimit “Libri i Luleve”.

Është e martuar me Branislav Peshiqin me të cilin ka djalin Marko.

tanjapavicevic767@gmail.com