Na kontaktoni!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

FTESË PËR STUDENTET/FAKULTETET JURIDIKE NË SIMULACIONIN E GJYQIT “MILIQI DHE NIKEZIĆ KUNDËR Malit të Zi”

Të dashur studentë,

Ju ftojmë në një simulim gjyqi të organizuar nga Aleanca Civile si pjesë e kremtimit të Ditës Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut. Këtë vit po fokusohemi në praktikën e Gjykatës Evropiane për të Drejtat e Njeriut në fushën e torturës policore dhe në veçanti do të hetojmë rastin “Milić dhe Nikezić kundër Malit të Zi”.

Simulimi i gjykimit do të mbahet të premten, më 15 dhjetor 2023, në orën 9:00 në ambientet e Shtëpisë Qytetare, rruga Petra Dedića 26, Podgoricë.

Ne do t’ju prezantojmë rrjedhën e gjykimit nga këndvështrime të ndryshme. Nga këndvështrimi i përfaqësueses së aplikantëve – znj. Azra Jasavić dhe shtetit të Malit të Zi – znj. Jelena Rašovic – këshilltare në Zyrën e Përfaqësuesit të Malit të Zi në Gjykatën Evropiane për të Drejtat e Njeriut.

Pritshmëritë:

Një pasqyrë praktike në praktikën e Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut.
Analiza e argumenteve dhe provave në rastin “Miliq dhe Nikeziq kundër Malit të Zi”.

Ju lutemi vini re se ky nuk është një simulim klasik, por një paraqitje e gjykimit nga perspektiva reale.

Të gjithë të interesuarit mund të aplikojnë duke dërguar informacionin e tyre:

– Emri dhe mbiemri

–        emri i fakultetit

– Numri i telefonit

në adresën e emailit të Aleancës Qytetare: [email protected].

Afati i fundit për aplikim është e enjte, 14 dhjetor deri në ora 13:00.

Ne presim pjesëmarrjen tuaj dhe eksplorimin e përbashkët të aspekteve ligjore të kësaj çështjeje të rëndësishme!

Shpërndajeni në rrjetet sociale

Lajmet e fundit

Vizual-2
KUJTOJMË VJETORIN E VDEKJES SË SRĐAN ALEKSIĆ
Vizual-1
TENDI BRENGOSËS I RRITJES SË NUMRIT TË VEPRIMEVE TË PALIGJSHME NGA PUNONJËSIT E POLICISË
Vizual-za-sajt-1
KONKURS PËR PUNË: AVOKATI TË OFROJ NDIHMË JURIDIKE FALAS
1-6
WORKSHOP: PËRMIRËSIMI I NDËRGJEGJËSISË PËR TORTURËN E POLICISË - RRUGA DREJT TOLERANCËS ZERO
Vizual-za-sajt
GJENDJA E BASHKIMIT EVROPIAN PËR INTEGRIM: NJË MUNDËSI QË NUK DUHET TË HUMBËM

Kërko