Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

IZABRANI DOBITNICI NAGRADA ZA NAJBOLJU ISTRAŽIVAČKU PRIČU

Zadovoljstvo nam je da objavimo rezultate Konkursa za dodjelu nagrada za najbolju novinarsku istraživačku priču na temu promocije tradicije, kulture i jezika Roma i Egipćana. Kunkurs je objavljen 21. januara 2022. na koji se i ovog puta prijavio veliki broj novinara sa raznovrsnim pričama.

Na Konkurs je pristiglo 18 prijava i ovim putem želimo da se zahvalimo svim zainteresovanim novinarima koji su svojim objavljenim pričama doprinijeli promociji romske kulture, ali i njihovoj integraciji i smanjenju stigmatizacije.

Komisija za evaluaciju nije imala lak zadatak što zbog broja pristiglih priča, što zbog njihovog kvaliteta i raznovrsnosti u pogledu pokrivenosti tema. Ono čime su se novinari dominantno bavili u podnešenim pričama su kultura, jezik i tradicija Roma i Egipćana, njihova socio-ekonomska situacija, te primjeri uspješnih pojedinaca i pozitivnih praksi. Od podnešenih priča, Komisija za evaluaciju je izabrala one najbolje.

Dobitnici nagrada za najbolju istraživačku priču na temu promocije tradicije, kulture i jezika Roma i Egipćana su sljedeći:

I nagradu dobio je novinar Senad Sejdović za emisiju „Savore” – priča o sestrama Ramadanović, džudistkinjama objavljenu na RTCG (http://www.rtcg.me/tv/emisije/emisije-na-romskom/zajedno/351662/savore-12022022.html)

II nagradu dobila je novinarka Milena Đuranović za priču „Muzika utkana u gene“, objavljenu na TV Nova M (https://www.youtube.com/watch?v=iHrNu_4c9qg)

III nagradu dobila je novinarka Jelena Kljajević za priču „Socijalni položaj Roma“ objavljenu na portalu Radio Kotor (https://radiokotor.info/clanak/drustvo/socijalni-polo%C5%BDaj-roma-te%C5%BDak,-naj%C4%8Ce%C5%A0%C4%86e-pate-od-hroni%C4%8Cnih-oboljenja,-ali-se-njihova-svijest-na-polju-zdravlja-i-obrazovanja-mijenja-na-bolje-/2)

Građanska alijansa je spremila i Specijalnu nagradu za poseban doprinos promociji kulture i integraciji Roma i Egipćana u Crnoj Gori, te unapređenju njihovog položaja u društvu koju dodjeljujemo novinarki Svetlani Mandić za priču Maja i Fljamur ljubavlju ruše predrasude“ objavljenu u ND „Vijesti“ (https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/590174/maja-i-fljamur-ljubavlju-ruse-predrasude).

Građanska alijansa organizovaće svečanu dodjelu nagrada, o čemu će novinari i javnost biti blagovremeno obaviješteni.

Čestitamo novinarima koji su dobili nagrade i zahvaljujemo se svim novinarima na zainteresovanosti.

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Reforma sudstva
Izvještaj Sudskog savjeta jasan indikator za neophodnost reformi

Pretraga